Ik heb een voorkeur voor strandtenten die helemaal vrij staan. Midden op het strand. Dus niet in een rijtje naast elkaar langs een veel te drukke boulevard waar ze elkaar overstemmen met lelijke muziek. Nee, ik wil graag duinen zien en de zee horen. Dat is ontspanning. En dat kan bij Strandclub Naturel. Klein wandelingetje vanaf het uiterste puntje van het Zwarte Pad en dan vind je deze oase.

très naturel

Naturel bevindt zich dus op het Noorderstrand, maar niet in het rijtje strandtenten, je moet nog even voorbij de zeilclub, daar waar het naaktstrand begint. (Ik vermoed dat daar de naam Naturel vandaan komt ;-). Niet zo gecharmeerd van al te blote lichamen? Geen punt, bij Naturel houden ze de kleren aan en de afstand tot al het bloot op het strand is ver genoeg om het uitzicht niet te verstoren.

Naturel-00Naturel-03

En uitzicht heeft het! Links in de verte de drukte van Scheveningen en de Pier en rechts helemaal niets! Heerlijk. Ik kom aan in een rustige tent, zelfs met het prachtige weer. Je moet er even moeite voor doen en misschien is de gemiddelde badgast wat te lui om dat kleine stukje strand te trotseren. Je hoort mij niet klagen! Weg van de massa.

Beetje vakantie

De sfeer is goed hier. In de achtergrond hoor ik de fijne muziek van Angus & Julia Stone. Dan krijg je van mij al een plusje (puur persoonlijke voorkeur, maar het is dan ook mijn blog ;-)). Er is duidelijk aandacht besteed aan het terras en interieur. Smaakvol zonder te veel over de top te gaan met de styling. Een fijne stranduitstraling met oog voor detail. De strandtent heeft rondom een veranda waar leuke zitjes zijn geplaatst en het terras is verdeeld in een deel met tafels en een deel met ligbedden en loungehoeken. Het ziet er licht en ontspannen uit. Hier krijg je meteen een vakantiegevoel van. 

Naturel-01

Naturel-07

Naturel-05

We gaan zitten op de banken voor de tent, nog even met de voetjes in het zand, genieten van het uitzicht. En bestellen wijn en wat hapjes vooraf. De bediening is heel vriendelijk en behulpzaam, maar weet helaas niet al te veel over de wijn die wordt geschonken. Ach, wat maakt het ons ook uit het is mooi weer en de wijn smaakt prima. 

Eten

We bestellen vooraf wat snackjes, die zien er goed uit op de kaart. Er worden vooral biologische producten gebruikt en er wordt gekozen voor goede leveranciers. We kiezen de gebakken chorizo met limoen mayo, de bakkeljauw kroketjes en brood (van Menno) met dip. Oké, de ogen waren weer iets groter dan de maag want het waren flinke porties. Je kan dus ook prima een paar snacks bestellen en je hoofdgerecht overslaan. Slimme keuze ook, niet te ingewikkeld om te bereiden, maar wel heel smakelijk en net even wat anders dan de standaard bitterbal.

Naturel-04

Naturel-06

Rund, rund of rund…

Voor het hoofdgerecht nemen we plaats aan één van de tafels. De keuze is niet heel uitgebreid en dat hoeft ook niet, maar rundvlees overheerst de kaart een beetje. Uit de 6 gerechten zijn 4 rundvlees en als je daarbinnen dan kan kiezen tussen bavette, entrecôte en picanha is het ietwat eenzijdig. Alles geserveerd met salade of gegrilde groenten en frites. 

Ik kies voor de Picanha (staartstuk) een incourant deel van het rund. Dat ze dat bij een strandtent serveren maakt me nieuwsgierig. Picanha hoort, mits goed bereid, een heel mals stukje vlees te zijn. Jammer, net wat te taai. Er zou een gepofte aardappel bij geserveerd worden, helaas werd die vervangen door frites. De salade was wat gewoontjes. 

Mijn tafelgenoot koos de tabouleh met gegrilde groente. Je verwacht dan toch wat aubergines en courgettes. Misschien waren die net op want het werd vervangen door gegrilde sla en tomaten. Net niet dus…

Ik begrijp dat een strandtent die wat verder ligt van het begaanbare pad misschien wat lastiger is om te bevoorraden. Maar volgens mij moet het niet al te ingewikkeld zijn om wat simpele leuke gerechten op de kaart te zetten die niet al te veel keukenskills vragen. Eten was dus niet helemaal naar voldoening, volgende keer gaan we alleen voor de snacks. Overigens ziet de lunchkaart er prima uit.

Strandclub Naturel
Zwarte Pad 2
Scheveningen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>