De grootste attractie van Cadzand? Voor veel mensen misschien de zee en het strand, voor ons gezelschap: Pure C. Al een tijdje op mijn to-eat lijstje, nog best lastig om een reservering te krijgen dus toen Sophie het lukte een tafel te krijgen en daar goed gezelschap bij zocht, schoven we graag aan!

Pure C, één van de restaurants uit de koker van Sergio Herman met aan het roer protégé Syrco Bakker. Sinds 2010 open en na het éérste jaar al een ster.

Met dit restaurant creëerde Sergio een relaxte plek waar je goede cocktails kan drinken en in ontspannen beachclubsfeer kan genieten van prachtige gerechten.

En zo voelt het ook als je binnenstapt. Achter de gevel van een licht gedateerd hotel kom je in een prachtig lichte ruimte binnen. Stijlvol ingericht in de sfeer van een ietwat decadente beachclub zonder daarin over the top te gaan. We werden ontvangen op het zonnige terras en zakten in de kussen met een heerlijk frisse cocktail met saké, champagne en citrus en yuzu. En kregen de nodige amuses om ons op te warmen voor wat nog ging komen.

Na deze eerste smakelijke kennismaking werden we naar binnen geleid naar onze zonnige ronde tafel. We kozen voor de 8 gangen. We waren natuurlijk niet voor niets van zo ver gekomen. We wilden zo lang mogelijk genieten.

PureC-1

PureC-2

PureC-3

PureC-5

Zeeland is goed terug te proeven in de gerechten. Natuurlijk lagen er de nodige vis en schaaldieren op ons bord, maar in de gerechten wordt ook goed gebruik gemaakt van wat de Zeeuwse kust aan plantaardig eetbaars voortbrengt. De smaken, een mooie frisse balans tussen ziltig en zuur. En natuurlijk waren de borden ook beeldschoon opgemaakt. Dit alles gecombineerd met de fijne wijnen was Pure C een heerlijke zomerse beleving.

PureC-7

PureC-8

PureC-9

PureC-11

We bleven logeren in Cadzand, dus ‘s avonds nog even terug naar de fijne cocktailbar waar we nog wat cocktails proefden die eigenlijk te mooi waren om te drinken (maar die we zonder spijt toch aan de mond zetten). Begeleid door wat kraakverse Zeeuwse oesters.

Syrco liet ons nog even de nieuwste creatie Hierbas de las Dunas proeven. Een likeur gemaakt van Zeeuwse zilte bessen en kruiden als zeevenkel, duindoornbessen en wilde rucola. Smakelijke afsluiter van een mooie dag.

Inmiddels zijn er grootse verbouwingsplannen zodat straks het hele hotel dezelfde sfeer uitademt. Voor mij nog een extra reden om terug te komen. Liefst in de zomer.

De prachtige foto’s? Die zijn van de fotograaf aan tafel: Kyonne Leyser

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>