Sinds april is Den Haag een mooie eetgelegenheid rijker. Mama Kelly, Urban Bistro. Er was al aantal maanden voor opening een flinke buzz in de stad. Eindelijk een grote, hippe industrieel aandoende plek waarmee Den Haag zich zou kunnen meten met andere grote steden. 

Het succes volgde al snel, vanaf de opening zit Mama Kelly vrijwel elke dag volgeboekt en dat is bijzonder voor zo’n grote zaak die niet helemaal in de loop ligt.

Creatieve locatie
Mama Kelly bevindt zich op een wat ongewone plek. Industrieterrein de Binkhorst en is gevestigd het Ketelhuis van de voormalige Cabalerofabriek. Voor veel mensen van buiten de stad zal het dus niet de meest voor-de-hand liggende plek zijn om naar toe te gaan. Toch is de Binkhorst zich langzaam maar zeker aan het ontwikkelen als creatieve verzamelplek en begint het gebied steeds meer te leven. En bij creatieve verzamelplekken hoort hippe horeca.

MamaKelly1

MamaKelly3

MamaKelly6

De verbouwing was groots! Het oude ketelhuis had aardig wat aanpassingen nodig om het geheel “bewoonbaar” te maken. Toch is de industriële sfeer van de ruimte gebleven. In de hoge ruimte zijn de ketels en buizen nog mooi zichtbaar en de muren zijn lekker rauw gelaten. Mooi contrast met de rest van het interieur. Understated sjiek met veel cognackleurig leer en koper. Tafels gedekt met smetteloos wit tafellinnen.

We worden gastvrij onthaald met fijne aperitiefjes op het ruime terras met uitzicht op de hijskranen. Het bedienend personeel ziet er piekfijn uit, is vriendelijk en vindt het leuk om een praatje te maken met de gasten. Wat zeker bijdraagt aan de goede sfeer bij Mama Kelly.

MamaKelly4

MamaKelly8

MamaKelly2

Kip of kreeft
Het menu is bewust simpel. Mama Kelly specialiseert zich in twee dingen. Kip uit de rotisserie of kreeft en dat elk in drie verschillende bereidingen. Natuurlijk staan er voor de variatie nog wat andere klassieke bistro-achtige gerechtjes op de kaart zodat je ook als vegetariër lekker kan eten.

Ons gezelschap koos vooraf wat kleine gerechtjes om te delen. Haloumi met groenten van de grill. Flammkuchen met kruidenolie en knoflook (beetje een hype is het wel) en brood met tapenade van zeewierolie, gepofte knoflook en specerijenzout. Vooral de gepofte knoflook is een leuke afwisseling op het eeuwige kruidenboter.

Duidelijk is dat Mama Kelly voor een deel van het menu de samenwerking aangaat met leveranciers. Zo staan er croqueten van Holtkamp bij de starters, komt de gerookte zalm van Smokey John en is het brood van Menno. Goede leveranciers uiteraard, maar niet geheel uniek. Heb zelf toch een zwak voor restaurants waar alles uit eigen keuken komt.

Wat wel zeker uit eigen keuken komt zijn onze hoofdgerechten. En natuurlijk kiezen we voor de specialiteiten kip en kreeft. Mijn gerecht, een halve kreeft  met geroosterde knoflook en zoet/pittige chilisaus. De saus is eerder een olie, maar lekker op smaak. Niet heel pittig, maar dat zou de smaak van de kreeft kunnen overstemmen. De kreeft was perfect gegaard, sappig nog en natuurlijk is een halve kreeft dan net te weinig ;-). De kip was goed op smaak maar een tikkie aan de droge kant. Het geheel werd begeleid door goeie frieten en een frisse koolslaw.

MamaKelly12

MamaKelly13

MamaKelly15

MamaKelly16

Klassiekers
Ook voor de wijnkaart is gekozen voor een kleine overzichtelijk selectie waarvan een aantal ook per glas kunnen worden besteld. Het maakt de keuze voor de gasten makkelijker en het personeel kan op die manier ook makkelijk een passende suggestie doen.

Natuurlijk sluiten we af met iets zoets. Ook hier weer klassiekers op de kaart. We kiezen voor de citroen-merigue taart en de sticky toffeepudding. Allebei erg lekker. Zeker niet overdreven zoet. Als de bordjes leeg zijn, worden we door de bediening verrast met een extra bordje cheesecake met bastognebodem en roodfruitcoulis. Verwennerij!

MamaKelly17

MamaKelly18

Al met al is Mama Kelly een fijne aanwinst voor Den Haag. Een stoere stijlvolle plek met een casual sfeer. Het fijne terras met uitzicht op de industrie en hijskranen zorgt voor een bijzondere afwisseling van de Haagse binnenstad. Ook zorgt Mama Kelly met regelmaat voor een beetje reuring. Zo was er al een marktje en kan er van tijd tot tijd gedanst worden.

Hoewel een beetje uit de richting kan je er vrij makkelijk komen met de auto (of de fiets). Er is voldoende parkeerplek voor de deur en met de nieuwe stadsplannen wordt de bereikbaarheid straks alleen maar beter. Er zijn voornemens om een tramhalte en een brug aan te leggen vlak tegenover Mama Kelly.

Mama Kelly
Saturnusstraat 100
2516 AH Den Haag

De fijne foto’s zijn het werk van Simone van den Berg van Simone’s Kitchen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>