Vorige week hoorden we het nieuws. De michelinsterren zijn uitgereikt in België en The Jane in Antwerpen heeft zijn eerste te pakken! En dat terwijl het nieuwe godshuis van Sergio Herman pas zo’n 8 maanden open is. Om er juist het weekend ervoor te gaan lunchen was dus een beetje strategisch gepland. En nee, dat ging niet zomaar; The Jane zit al maanden compleet volgeboekt. Diner èn lunch! We lieten ons dus maar op de wachtlijst plaatsen; op hoop van zegen! Schietgebedje gedaan, en we hadden geluk! Drie blije foodies mochten het weekend voor de uitreiking van de sterren aanschuiven.

TheJane03

TheJane09

Natuurlijk was ik al maanden nieuwsgierig. Al voor The Jane opende. Want je moet toch ballen hebben om in deze tijd zo’n groots concept op te tuigen. Een kerk compleet verbouwen en de keuken op de plek van het altaar te zetten. Kunstenaars, designers en architecten werden ingeschakeld. En het resultaat is er naar. Alles klopt. Van het interieur door Piet Boon, de waanzinnige ramen van Studio Job waar je steeds nieuwe taferelen in ontdekt. Tot het ongewone servies en glaswerk en de stoer chique denim outfits (door G-star) van de bediening. Over elk detail is nagedacht. Zelfs de steakmessen zijn voor The Jane gegraveerd en in een mooie ruwe leren etui gestoken. Ik, die immer kritisch, altijd wel iets vind wat ik anders zou doen, kon het dit keer niet vinden! Voor mij laat dit nog maar weer eens duidelijk zien dat als je goede creatieven laat meedenken in je plannen, dat je de beleving van de gast alleen maar mooier maakt.

TheJane12

TheJane01

TheJane11

Maar genoeg om ons heen gekeken, we kwamen natuurlijk vooral om te proeven. Ik mocht ooit in Oud Sluis eten en was toen danig onder de indruk. Ik hoopte dus op minstens zo’n smakelijke verrassing en ik werd zeker niet teleurgesteld. We werden zeven gangen meegenomen door mooie elegante gerechtjes. Sommige gangen weer opgebouwd uit meer kleinere gerechtjes. Ook hier weer aandacht voor detail. De stijl is eclectisch, met smaken uit de hele wereld, maar nog altijd wel een vleugje Zeeuws in de ingrediënten. Alles beeldschoon gepresenteerd als kleine abstracte schilderijtjes op het bijzondere servies.

TheJane07

TheJane02

TheJane05

De bediening is jong en gastvrij. Weet goed te vertellen over wat er op je bord ligt. Sommelier Gianluca Di Taranto neemt er de tijd voor om je zijn wijnkeuze bij het gerecht te vertellen en neemt je mee in wat je ruikt en proeft in elk glas. Ongewone keuzes en fijne wijnspijs combinaties. Dat maakte deze lunch wel helemaal af. Bij de zeven gangen lieten we steeds halve glazen schenken. Dat was voor ons ruim voldoende en zo hadden we ook de mogelijkheid veel te proeven.

De dames hebben genoten. The Jane is een goed voorbeeld hoe design en culinair elkaar kunnen versterken. Een zeer verdiende ster en we verwachten er meer in de toekomst.

P.S. De heerlijke foto’s zijn genomen door één van de tafeldames: Kyonne Leyser.

 • Bianca
  http://foodtravelphotography.com

  Geweldig! Bovenaan mijn foodbucketlist.

  December 5th, 2014 21:46
  Reply
  01
  • Birgitta
   http://www.birgittavanlangeveld.nl

   Doen!

   December 5th, 2014 23:12
   Reply
   02
 • Eva Last

  Ziet er meer dan aanlokkelijk uit!

  December 23rd, 2014 12:23
  Reply
  03

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>