Als je eens wist wat er allemaal aan voedsel wordt weggegooid dat nog prima te eten is, daar schrik je van! 30 tot 50% van ons voedsel wordt weggegooid en dat terwijl grote delen van de wereld honger hebben, om maar te zwijgen over hoe slecht dit voor onze aarde is. De grootste verspillers zijn de huishoudens zelf, maar ook door de supermarkten en winkels wordt het nodige weggegooid.

Vier werknemers van Albert Heijn zagen dit ook gebeuren in hun bedrijf en bedachten het tijdelijke restaurant Instock. De komende 5 maanden wordt hier gekookt met gered voedsel beschikbaar gesteld door Albert Heijn. Instock is een stichting zonder winstoogmerk die voedselverspilling op de kaart wil zetten.

Mooi initiatief dus, maar een klein vraagje blijft opspelen: het is wel heel erg Albert Heijn allemaal hè (ruikt toch een beetje naar PR). Ik twijfel zeker niet aan de oprechtheid van dit initiatief, maar zie geen reden waarom dit initiatief niet in samenwerking met meer winkels gedaan had kunnen worden?

Linksom of rechtsom, voedselverspilling op de kaart zetten en meer bewustzijn creëren is een heel goed doel en ik hoop dat supermarkten en consumenten dat oppakken. Instock is tot november elk weekend geopend voor een driegangen diner op vrijdag en zaterdag en een brunch op zondag.

Instock
Westergasterrein
Polonceaukade 9
1014 DA Amsterdam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>