Er zijn veel factoren die de smaak van chocola bepalen. Waar de cacaobonen vandaan komen, hoe het bewerkt is, of er een vulling inzit. Maar wist je dat de vorm van chocola ook invloed heeft op de smaak? Dat een rond chocolaatje op een andere manier op je tong smelt als een vierkant chocolaatje. En dat zo andere smaakgebieden op de tong  worden aangedaan (zoet, zout, zuur, bitter en umami).

Ontwerp bureau Nendo in Tokyo maakt gebruik van dat gegeven en ontwierp 9 vormen chocolaatjes van 26x26x26 mm zonder vulling. Elk chocolaatje kreeg een andere vorm en structuur. Van rond tot vierkant, puntig, hol, massief, ruw oppervlak of glad.

De bijzondere chocolaatjes worden passend gepresenteerd in een mooi minimalistische verpakking.
Interessant smaakconcept dat zich vertaald in een mooie vorm.

 

chocolatexture12_akihiro_yoshida

chocolatexture11_akihiro_yoshida

chocolatexture16_akihiro_yoshida

chocolatexture17_akihiro_yoshida

chocolatexture20_akihiro_yoshida

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>