Het leven van een foodblogger is zwaar, zeker als je zomaar een mooi doosje chocola uit België krijgt toegestuurd. Uiteraard wordt de hoop dan uitgesproken dat je er een blog aan wijdt. En dat doe ik, mits ik word geprikkeld! Het moet bijzonder zijn. Natuurlijk gaat het om de smaak. Maar als de verpakking daarnaast mooi ontworpen is, het is een interessant concept en liefst ook nog een beetje duurzaam geproduceerd dan kan je me verleiden tot schrijven.

Deze checklist werd dus ook naast het doosje gehouden dat ik ontving van BbyB Chocolates. Er kon aardig wat worden weggevinkt. Mooie verpakking, interessant concept, pure ingrediënten en over de smaak hoeven we geen woorden vuil te maken. Wat een fijne chocolaatjes!

Maar wie maakt die fijne chocola nou. BbyB is de chocolaterie van chef-kok Bart Desmidt samen met chocolatier Jan Verleye. Bart Desmidt is chef en eigenaar van tweesterren restaurant Bartholomeus in Heist-aan-Zee. Alleen de beste streekproducten worden gebruikt in zijn keuken. Op zoek naar inspiratie uit de omgeving stuitte hij op een specialiteit aan de Belgische kust: de babelutte, een romige caramel. Het leidde tot een dessert en was het begin van het chocolademerk BbyB (Babelutte by Bartholomeus).

Moeilijk kiezen
BbyB biedt wel 22 smaken aan. De chocolaatjes (pralines moet ik eigenlijk zeggen) zitten per vijf stuks van één smaak in een sleeve. Ik kreeg een mooie giftbox toegestuurd met een selectie van vijf smaken. Romige caramel met zeezout in pure chocola (de babelutte, meteen favoriet). Melkchocola met hazelnoot, melkchocola met crème brûlée, witte chocola met passievrucht en basilicum, pure chocola met kersen en pistache. Na dit voorpoefje heb ik wel de behoefte om meer te proeven.

Verpakking
Ook aan het design van de verpakking is aandacht besteed. Een mooi minimalistisch kubusvormig doosje van zware kwaliteit. Logo komt als reliefje omhoog door een preeg. Daarin zitten 5 frisse kleurige verpakkingen van de sleeves. Het geeft het geheel een moderne stijlvolle uitstraling. Eén ding valt me dan wel op als ontwerper, er zijn 22 smaken en er zijn maar 7 kleuren gekozen voor de sleeves. Ik heb nog even gekeken of de kleur gekoppeld is aan een smaaktype, maar dat kon ik niet ontdekken. Om dit concept nog steviger neer te zetten zou ik 22 verschillende kleuren hebben gekozen. Zo kies je, als je een doosje samenstelt, tenminste altijd op smaakcombinatie en niet op samenstelling van kleur (je wilt immers niet twee keer dezelfde kleur in een doosje). Daarnaast wordt het geheel nog kleurrijker. Een mooie combinatie met de basis van wit en zwart.

Gelukkig rijd ik nog regelmatig naar onze zuiderburen. Er zijn namelijk twee mooie minimalistische winkels. Eén in Antwerpen en één in Brugge. Ik denk dat ik er snel eens een kijkje ga nemen. Geen plannen om naar België te gaan? BbyB heeft ook een mooie webshop. Kan je zo’n prachtig doosje gewoon thuis laten bezorgen. Of bij je liefje, of je moeder…

De doos is op. Moet me bedwingen om niet meteen een nieuwe te bestellen.
Deze B wordt er wel blij van!

Comments are closed.