Hier moet je wel om glimlachen! Chef Daniel Boulud van twee sterren restaurant Daniel in New York krijgt 6 kinderen op bezoek. De New York Times besloot de kinderen uit te nodigen voor een 7 gangen diner. Gewoon, hetzelfde menu dat de grote gasten krijgen en ze legden vast wat de reacties waren. Lekker direct en eerlijk, zoals je van een zevenjarige kan verwachten. Conclusie: zolang kinderen toch een beetje herkennen wat er op hun bord ligt, zijn de meesten wel nieuwsgierig genoeg om het te proeven. Op één jongetje na dan, die zich hooguit door het nagerecht laat verleiden. Het levert geestige situaties op.

Heel herkenbaar. Ik en mijn zusje werden al vroeg meegenomen naar restaurants en aten gewoon mee met de grote-mensen-kaart. Niets geen kindermenuutjes! We werden daardoor al vroeg uitgedaagd om grenzen te verleggen. Bestelden zelf onze favoriete gerechten, ook als ze niet op de kaart stonden (escargots en entrecote, beetje vreemde kinderen waren we wel ;-)). En de chefs en de bediening van de restaurants vonden het vaak ook grappig en leuk om speciaal iets voor ons te maken. Met als resultaat dat er nu bijna niets is dat ik niet eet en mijn liefde voor goed eten werd aangewakkerd.

via de New York Times

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>